انجام امور نقشه برداری
با توجه به ساخت و سازهای دنیای کنونی و همچنین ساخت خانه های مستحکم و به روز، آغاز و پایان کار یک پروژه بدون انجام امور نقشه برداری امکان پذیر نمی باشد. با ساخت خانه های دو و چند طبقه در عصر جدید این روند منجر به گسترش و پیشرفت انجام امور نقشه برداری گردید تا جایی که انسان امروزی میتواند برج میلاد و برج خلیفه بسازد.
آغاز کار امورنقشه برداری
نقشه برداری یعنی آغاز کار یک پروژه باید با نظر و علم مهندسین نقشه برداری باشد و پایان کار هم باید تحت نظارت نقشه بردار باشد. در آغاز مهندس نقشه بردار زمین پروژه را تفکیک بندی می کند و متراژ را اندازه میگیرد سپس ارتفاعات و پستی بلندی ها را روی نقشه معین می کند و برای خاکبرداری و خاکریزی نیز نیاز به یک نقشه بردار خواهیم داشت.
نقشه برداری در طول پروژه
در وسط کار هم که مهندس نقشه بردار باید صفحه ستون ها را پیاده نماید و جای دقیق نقاط آکس ستون ها را به پیمانکاران نشان دهد و همچنین در طول کار ناظر باشد تا ستون ها تراز باشد و به درستی بنا شده باشد یا خیر و در این راستا به مهندسین عمران و معماری مشاوره دهد. همچنین باید در راستای پیاده سازی نمای ساختمان و نقاط صحیح هر قطعه روی ساختمان باید پیاده سازی یا همان stake out را انجام بدهد.
پایان کار امورنقشه برداری
پایان خدمات نقشه برداری مهندس نقشه برداری باید متراژ دقیق را اندازه گیری کند که هر واحد چند متر است و برای سند زدن به ثبت اسناد نقشه مهر شده تحویل دهد پس وقتی کار تکمیل شده و توکاری و همه کارها انجام شود آخرین مهندسی هم که به پروژه میرود باز هم مهندس نقشه بردار می باشد با توجه به مطالب گفته شده اگر پروژه بزرگی را میخواهید استارت بزنید میتوانید یک قرار داد کلی با مهندس نقشه برداری ببندید که از ابتدا تا انتها به شما کمک کند.
توصیه های مهم و ایمنی برای امور نقشه برداری
از رها کردن تجهیزات در صندوق عقب خودرو و یا داخل خودرو بدون سرنشین حتی برای یک ثانیه خودداری کنید، سارقین همیشه در کمین می باشند.
به هیچ عنوان دوربین را در حال استقرار رها نکنید.
در صورت فاصله گرفتن از دستگاه حتما از مهندسین نقشه بردار آموزش دیده برای مراقبت از دوربین کمک بگیرید و یا دستگاه را از روی سه پایه باز کنید و در جعبه بگذارید و هرگاه که به آن نیاز داشتید مستقر نمایید.
جعبه حمل دوربین قابل ترمیم و بازسازی نمی باشد .
دستگاه با کاور برزنتی مخصوص به شما تحویل داده میشود، قیمت این کاور با قیمت جعبه حمل یدکی قابل قیاس نمی باشد. به منظور حمل و نقل دوربین از کاور برزنتی استفاده نمایید. هنگام باز و بسته کردن زیپ کاور، و حمل آن لطفا ملاحظات لازم را انجام دهید،همچنین از نشستن بر روی جعبه حمل خودداری کنید .
حتی المقدور از ماندن در موقعیت نا ایمن بپرهیزید.
مواردی که بیان میشود بسیار برای شما خطرناک هستند: محل عبور ماشین آلات و افراد، عبور کابل برق موقت و سیار و شلنگ آب، از نزدیکی سه پایه، لبه پرتگاه ها، زیر اماکنی که عملیات ساختمانی و یا نصب و جوشکاری قطعات انجام میشود.
باتریهای لیتیوم دستگاه باید به روش خاص و با شارژر و جریان برق مناسب شارژ شوند، قبل از اتمام کامل باتری، آن را شارژ نکنید. همچنین قبل از شارژ کامل، باتری را از شارژر جدا نکنید. همیشه یک باتری فول شارژ یدکی همراهتان باشد. به مدت طولانی باتری را در درون دستگاه بدون استفاده نگذارید .
بطور معمول صندوق عقب خودرو محلی مناسب جهت حمل تجهیزات قیمتی ژئوماتیک نمی باشد زیرا:
الف: در صورت تصادف شدید از عقب، که در کشور ما بسیار رایج است،تجهیزات آسیب نبیند.
ب: سیستم تعلیق خودرو به قسمت بار، ضربه ها و تکانهای شدیدتری وارد می نماید . کالیبراسیون دستگاه در اثر این عارضه تهدید می شود.
خطوط انتقال برق فشار قوی دارای میدانهای مغناطیسی بسیار شدیدی است. تجهیزات اندازه گیری دقیق، در اثر این میدان مغناطیسی دچار اختلال می شود. تا جایی که امکان دارد EDM توتال استیشن برای همیشه از کار بیفتد.
حمل دوربین در حالت نصب روی سه پایه کار بسیار خطرناکی می باشد، شکستن بست سه پایه، و از دست دادن تعادل شخص، از موارد شایع می باشد.
لازم است هر از چند گاهی دستگاه و متعلقات آن نظافت شود . برای تمیز کردن بدنه اصلی دستگاه از پنبه و الکل، لنز و ال سی دی دستگاه از دستمال مخصوص عینک، جعبه حمل و سه پایه دوربین از دستمال نمدار و کاور های برزنتی، از کف شوینده های تجارتی و ابر اسفنج استفاده کنید.
مسئولیت تجهیزات نقشه برداری مستقیما به عهده کاربر و سرپرست مربوطه است. یادتان باشد تجهیزات نقشه برداری، اعتبار تخصص شماست.
در صورت امکان در ساعات غیر فعال کارگاه، تجهیزات را به انباردار امین کارگاه تحویل داده شود و رسید دریافت کنید. احتمال سرقت، آتش سوزی و حوادث مشابه همیشه کانکسها و اتاقهای دفتری و مهندسی وجود دارد.
از سپردن اپراتوری توتال استیشن به افراد غیر متخصص (غیر نقشه بردار) جلوگیری کنید.
در صورت امکان از کار کردن در روزهای بارندگی خودداری نمایید، در صورت مرطوب شدن دستگاه و متعلقات، پس از انتقال به فضای سرپوشیده، با دستمال نخی تمیز خشک کنید چند ساعت از جعبه خارج و در دمای محیط قرار دهید تا کاملا خشک شود. از خشک کردن دستگاه توسط سشوار و یا هیتر برقی جدا خودداری کنید، حرارت زیاد به دستگاه آسیب می رساند.