تهیه نقشه یو تی ام (utm) کردان

تهیه نقشه یو تی ام (utm) کردان براساس یک سیستم مختصات بین المللی است که در آن هر نقطه دارای یک مختصات منحصر به فرد بر روی کره زمین می باشد. 

این مطلب به این معنا است که وقتی نقشه یو تی ام (utm) از ملک کردان تهیه می گردد، مختصات گوشه های ملک با دقت سانتی متر بر روی کره زمین معلوم می شود.

بنابراین هیچ ملک دیگری بر روی کره زمین دارای مختصات مشابه با این ملک نیست و موقعیت

دقیق آن تثبیت می گردد. 

ضرورت تهیه نقشه یو تی ام (utm) کردان

کم شدن اختلافات ملکی: اگر تمامی قطعات زمین در یک منطقه در محل دقیق و درست خود قرار گیرند و مرزهای بین آن ها نیز به درستی رعایت شود، به همان میزان اختلافات بر سر ملک، بلاتکلیفی و عدم قدرت بهره برداری مالک کاهش میابد.

تعیین مساحت دقیق: با توجه به افزایش نرخ روز افزون زمین، اطلاع از مساحت دقیق ملک باعث می گردد که معاملات ملکی با آگاهی بیشتری انجام شود و فروشنده متضرر نگردد.

استقرار پلاک ملک در مکان خود: با در دست داشتن نقشه یو تی ام (utm) ملک در کردان ، دیگر کسی نمی تواند مدعی شود که سندی با مشخصات ملک شما دارد؛ پس قطعه زمین شما با هیچ قطعه دیگری اشتباه گرفته نمی شود.

عدم تجاوز، جابجایی و تعارض: با تهیه نقشه  یو تی ام (utm) حدود دقیق ملک و خط مرزی آن با قطعات مجاور با دقت بالا تعیین می گردد و با این حال هیچ گونه تعارض، تجاوز و جابجایی عمدی و یا غیر عمدی اتفاق نمی افتد.

تهیه نقشه یو تی ام (utm) زمین بزرگ در کردان:

زمانی که مساحت زمین چندین هزار متر مربع باشد، مالک به حد و مرز دقیق ملک (با دقتی که مد نظر ادارات و سازمان های مربوطه است) نمی تواند واقف باشد، زیرا این امر اصلاً قابل قبول نیست.

هنگامی که این اتفاق رخ می دهد تنها گزینه برای تثبیت و تأیید حدود و مساحت ملک، جانمایی پلاک ثبتی می باشد. برای انجام جانمایی پلاک ثبتی حدود اربعه ملک و مساحت آن، طبق آنچه که قطعه مادر در زمان سند به قطعات فرعی تفکیک شده بود،استخراج و جانمایی می گردد.

از اصول کارآمد این عملیات در مورد زمین های مشاعی کشاورزی است. ضروری است در این زمین ها در تهیه نقشه کردان علاوه بر خود قطعه، قطعه مادر نیز بیان شود. در این موارد عموماً قطعه مادر چندین هزار متری است و راهکاری به غیر از جانمایی پلاک ثبتی برای آوردن آن در نقشه وجود ندارد.

 

در مورد ملک های کشاورزی مشاع، در زمان گذشته اصل کار به این صورت بود که مالک تنها از قطعه زمین خود نقشه تهیه می کرد. اما این سیستم ثبت نقشه به مرور زمان به دلیل ایجاد مشکلات فراوان منسوخ گردید. بنابراین در مرزها و دستورالعمل جدید برای ملک های مشاعی در دستور کار قرار گرفت. 

زمانی که هر مالکی فقط ملک خود را به صورت اصطلاحاً قوطی کبریتی جانمایی می گذاری می کند، ابتدا موقعیت ملک در قطعه مشاع نامعلوم بود و ثانیاً احتمال روی هم افتادگی زمین ها در مرزها بسیار زیاد می شود. 

با توجه به اصول جدید خدمات نقشه برداری، مالک موظف است علاوه بر جانمایی قطعه خود، قطعه مادر را نیز در نقشه جانمایی کند.

هرچند که این سیستم یعنی نقشه هوایی اراضی کشاورزی از نظر اقتصادی برای مالکان بسیار هزینه بر است.