تهیه نقشه یو تی ام (utm) زمین بزرگ در شهریار:
زمانی که مساحت زمین چندین هزار متر مربع باشد، مالک به حد و مرز دقیق ملک (با دقتی که مد نظر ادارات و سازمان های مربوطه است) نمی تواند واقف باشد، زیرا این امر اصلاً قابل قبول نیست.
هنگامی که این اتفاق رخ می دهد تنها گزینه برای تثبیت و تأیید حدود و مساحت ملک، جانمایی پلاک ثبتی می باشد. برای انجام جانمایی پلاک ثبتی حدود اربعه ملک و مساحت آن، طبق آنچه که قطعه مادر در زمان سند به قطعات فرعی تفکیک شده بود،استخراج و جانمایی می گردد.
از اصول کارآمد این عملیات در مورد زمین های مشاعی کشاورزی است. ضروری است در این زمین ها در تهیه نقشه شهریار علاوه بر خود قطعه، قطعه مادر نیز بیان شود. در این موارد عموماً قطعه مادر چندین هزار متری است و راهکاری به غیر از جانمایی پلاک ثبتی برای آوردن آن در نقشه وجود ندارد.
در مورد ملک های کشاورزی مشاع، در زمان گذشته اصل کار به این صورت بود که مالک تنها از قطعه زمین خود نقشه تهیه می کرد. اما این سیستم ثبت نقشه به مرور زمان به دلیل ایجاد مشکلات فراوان منسوخ گردید. بنابراین در مرزها و دستورالعمل جدید برای ملک های مشاعی در دستور کار قرار گرفت.
زمانی که هر مالکی فقط ملک خود را به صورت اصطلاحاً قوطی کبریتی جانمایی می گذاری می کند، ابتدا موقعیت ملک در قطعه مشاع نامعلوم بود و ثانیاً احتمال روی هم افتادگی زمین ها در مرزها بسیار زیاد می شود.
با توجه به اصول جدید خدمات نقشه برداری، مالک موظف است علاوه بر جانمایی قطعه خود، قطعه مادر را نیز در نقشه جانمایی کند.
هرچند که این سیستم یعنی نقشه هوایی اراضی کشاورزی از نظر اقتصادی برای مالکان بسیار هزینه بر است.
چگونگی تهیه نقشه هوایی اراضی بزرگ کشاورزی در شهریار:
با توجه به مطالب قبلی که ذکر شد تهیه نقشه یو تی ام (utm) زمین های بزرگ در ادارات و ارگان های مختلف در شهریار از جمله سازمان ثبت اسناد کاربردی تر هستند.
تمام فعالیت ها در زمینه تهیه نقشه یو تی ام (utm) مستلزم استفاده از متخصصین و مهندسان خبره نقشه برداری و کارشناس رسمی دادگستری می باشد که تخصص لازم را در این زمینه دارند.
محاسبه هزینه تهیه نقشه یو تی ام (utm) ، نیاز به بررسی دقیق ملک و نقشه برداری از آن دارد،پس بهتراست متقاضیان به کمک متخصصان خبره در این زمینه به فعالیت بپردازند.
همچنین اگر در مواردی که مساحت زمین کم است و مالک اشراف کامل به حد و مرز اربعه ملک دارد، یعنی:
ملک دیوار کشی یا حصار کشی شده باشد.
ملک محدود به ملک های مجاور باشد.
ملک قابل رؤیت با مرزهای طبیعی (مانند نهر، سنگ چین و …) باشد.
نقشه بردار طبق آنچه مالک به عنوان حدود ملک خود در محل به او نشان می دهد (طبق معرفی مالک) به آغازعملیات نقشه برداری در شهریار میپردازد. و همچنین حدود و مساحت را تعیین می کند.