موارد کاربردی سامانه شمیم دماوند :
کاربرد سامانه شمیم در زمینه مطالعات تکتونیک و زلزله، نقشه برداری راه، ناوبری دقیق سیستم های حمل و نقل و امداد، مدیریت بحران، هواشناسی، نقشه برداری سد، نقشه برداری پل، فرونشست، مطالعه لایه های یونوسفر و تروپوسفر و پروژه هایی که در زمینه تحقیقات میباشند و در سطح ملی فعالیت دارند، اشاره کرد. تعداد ایستگاه های این سامانه در کل کشور صد و چهل و چهار عدد است و نصب آنها طوری طراحی شده که فاصله آنها از یکدیگر به اندازه شصت تا صد و نود کیلومتراست.
ارائه سرویس و پشتیبانی در سامانه شمیم در دماوند
سرور مرکزی در قسمت ارائه سرویس و پشتیبانی قرار دارد که داده های مشاهداتی از جانب ایستگاه ها را دریافت می کند و مورد پردازش قرار می دهد و برای اینکه موقعیت آنی دقیق تعیین شود تصحیحاتی را به گیرنده های Rover که به سامانه متصل هستند، فرستاده میشود. پشتیبانی ایستگاه های مرکزی توسط ابن بخش است تا مشکلات احتمالی را حل و فصل نماید. این مشکلات شامل برطرف کردن ایرادات سخت افزاری و نرم افزاری خواهد بود که شامل رخ دادن ایراد در گیرنده های مرجع GNSS است. هم چنین زمانی که ارتباط ایستگاه با سرور مرکزی قطع می شود یا برای رساندن تصحیحات به کاربران اختلال ایجاد می شود، این بخش شروع به فعالیت می کند.
سامانه شمیم دماوند
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای اینکه به هدف هایی که قانون جامع حدنگار در رابطه با ماده ۹ و ۱۰ دارد، دست پیدا کند در سال 1395 شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها را راه اندازی کرد. که با نام سامانه شمیم شناخته شد. ایستگاه های مرجع دائمی در کشور به صورت شبکه ای در این سامانه وجود دارند که مختصات آنها معلوم است و موقعیت آنی تحت شبکه را مشخص خواهد کرد. سامانه فوق در نقشه برداری UTM نقش بسزایی دارد.