تهیه نقشه یو تی ام (utm) لواسان
تهیه نقشه یو تی ام (utm) لواسان براساس یک سیستم مختصات بین المللی است که در آن هر نقطه دارای یک
مختصات منحصر به فرد بر روی کره زمین می باشد.
این مطلب به این معنا است که وقتی نقشه یو تی ام (utm) از ملک لواسان تهیه می گردد، مختصات گوشه های ملک با دقت
سانتی متر بر روی کره زمین معلوم می شود.
بنابراین هیچ ملک دیگری بر روی کره زمین دارای مختصات مشابه با این ملک نیست و موقعیت
دقیق آن تثبیت می گردد.
ضرورت تهیه نقشه یو تی ام (utm) لواسان
کم شدن اختلافات ملکی: اگر تمامی قطعات زمین در یک منطقه در محل دقیق و درست خود قرار گیرند و مرزهای بین آن ها نیز به درستی رعایت شود، به همان میزان اختلافات بر سر ملک، بلاتکلیفی و عدم قدرت بهره برداری مالک کاهش میابد.
تعیین مساحت دقیق: با توجه به افزایش نرخ روز افزون زمین، اطلاع از مساحت دقیق ملک باعث می گردد که معاملات ملکی با آگاهی بیشتری انجام شود و فروشنده متضرر نگردد.
استقرار پلاک ملک در مکان خود: با در دست داشتن نقشه یو تی ام (utm) ملک در لواسان، دیگر کسی نمی تواند مدعی شود که سندی با مشخصات ملک شما دارد؛ پس قطعه زمین شما با هیچ قطعه دیگری اشتباه گرفته نمی شود.
عدم تجاوز، جابجایی و تعارض: با تهیه نقشه یو تی ام (utm) حدود دقیق ملک و خط مرزی آن با قطعات مجاور با دقت بالا تعیین می گردد و با این حال هیچ گونه تعارض، تجاوز و جابجایی عمدی و یا غیر عمدی اتفاق نمی افتد.
تهیه نقشه یو تی ام (utm) زمین بزرگ در لواسان :
زمانی که مساحت زمین چندین هزار متر مربع باشد، مالک به حد و مرز دقیق ملک (با دقتی که مد نظر ادارات و سازمان های مربوطه است) نمی تواند واقف باشد، زیرا این امر اصلاً قابل قبول نیست.
هنگامی که این اتفاق رخ می دهد تنها گزینه برای تثبیت و تأیید حدود و مساحت ملک، جانمایی پلاک ثبتی می باشد. برای انجام جانمایی پلاک ثبتی حدود اربعه ملک و مساحت آن، طبق آنچه که قطعه مادر در زمان سند به قطعات فرعی تفکیک شده بود،استخراج و جانمایی می گردد.
از اصول کارآمد این عملیات در مورد زمین های مشاعی کشاورزی است. ضروری است در این زمین ها در تهیه نقشه لواسان علاوه بر خود قطعه، قطعه مادر نیز بیان شود. در این موارد عموماً قطعه مادر چندین هزار متری است و راهکاری به غیر از جانمایی پلاک ثبتی برای آوردن آن در نقشه وجود ندارد.
در مورد ملک های کشاورزی مشاع، در زمان گذشته اصل کار به این صورت بود که مالک تنها از قطعه زمین
خود نقشه تهیه می کرد. اما این سیستم ثبت نقشه به مرور زمان به دلیل ایجاد مشکلات فراوان منسوخ گردید. بنابراین در مرزها و دستورالعمل جدید برای ملک های مشاعی در دستور کار قرار گرفت.
زمانی که هر مالکی فقط ملک خود را به صورت اصطلاحاً قوطی کبریتی جانمایی می گذاری می کند، ابتدا موقعیت ملک در قطعه مشاع نامعلوم بود و ثانیاً احتمال روی هم افتادگی زمین ها در مرزها بسیار زیاد می شود.
با توجه به اصول جدید خدمات نقشه برداری، مالک موظف است علاوه بر جانمایی قطعه خود، قطعه مادر را نیز در نقشه جانمایی کند.
هرچند که این سیستم یعنی نقشه هوایی اراضی کشاورزی از نظر اقتصادی برای مالکان بسیار هزینه بر است.
چگونگی تهیه نقشه هوایی اراضی بزرگ کشاورزی در لواسان:
با توجه به مطالب قبلی که ذکر شد تهیه نقشه یو تی ام (utm) زمین های بزرگ در ادارات و ارگان های مختلف در لواسان از جمله سازمان ثبت اسناد کاربردی تر هستند.
تمام فعالیت ها در زمینه تهیه نقشه یو تی ام (utm) مستلزم استفاده از متخصصین و مهندسان خبره نقشه برداری و کارشناس رسمی دادگستری می باشد که تخصص لازم را در این زمینه دارند.
محاسبه هزینه تهیه نقشه یو تی ام (utm) ، نیاز به بررسی دقیق ملک و نقشه برداری از آن دارد،پس بهتراست متقاضیان به کمک متخصصان خبره در این زمینه به فعالیت بپردازند.
همچنین اگر در مواردی که مساحت زمین کم است و مالک اشراف کامل به حد و مرز اربعه ملک دارد، یعنی:
ملک دیوار کشی یا حصار کشی شده باشد.
ملک محدود به ملک های مجاور باشد.
ملک قابل رؤیت با مرزهای طبیعی (مانند نهر، سنگ چین و …) باشد.
نقشه بردار طبق آنچه مالک به عنوان حدود ملک خود در محل به او نشان می دهد (طبق معرفی مالک) به آغازعملیات نقشه برداری در لواسان میپردازد. و همچنین حدود و مساحت را تعیین می کند.
منطقه UTM
برای درک نحوه عملکرد پرتاب، زمین را به شکل نارنجی تصور کنید، با تمام ویژگی های جغرافیایی و شباهت ها و نصف النهارها که قبلاً به داخل کشیده شده اند. حال تصور کنید که چاقویی بردارید و پس از بریدن دایره های کوچک در قطب ها، یک برش مستقیم از شمال به جنوب ایجاد کنید. در پوست پرتقال و تکرار این برش شمال به جنوب، در فواصل مساوی، تا زمانی که 60 نوار یا ناحیه جدا شود.
سپس هر یک از این مناطق اساس یک طرح نقشه جداگانه را تشکیل خواهند داد. برای تصور مسطح شدن، ناحیه جدا شده را به صورت نواری از پوست پرتقال که روی سطحی صاف قرار گرفته است در نظر بگیرید. با فشار دادن مرکز آن، می توان پوست را مجبور کرد که صاف شود تا زمانی که تمام آن سطح صاف را لمس کند. این عمل مسطح منجر به انحراف جزئی ویژگیهای جغرافیایی در منطقه میشود، اما به دلیل اینکه منطقه نسبتاً باریک است، اعوجاج کوچک است و ممکن است توسط اکثر کاربران نقشه نادیده گرفته شود.
از آنجایی که محیط کره 360 درجه است، تقسیم به 60 منطقه عمودی به هر منطقه عرض 6 درجه طول جغرافیایی می دهد. با استفاده بین المللی، این مناطق از 1 تا 60 شماره گذاری شده اند.
هنگامی که منطقه بر روی یک سطح صاف صاف شد، می توان آن را به یک مجموعه اصلی از صفحات نقشه با اندازه مناسب تقسیم کرد. این برگه های اصلی بیشتر به بخش هایی تقسیم می شوند و هر بخش به عنوان نقشه ای در مقیاس بزرگتر منتشر می شود. در کشور کانادا این کار برای تهیه نقشه های 1:250 000 و 1:50 000 انجام می شود که دو مقیاس سیستم توپوگرافی ملی هستند. طبق قرارداد، لبه های اکثر نقشه ها در امتداد موازی ها و نصف النهارها قرار می گیرند. در شمال دور، که مناطق باریک هستند، نقشههای متوسط و کوچک ممکن است بخشهایی از بیش از یک منطقه را نشان دهند. ویژگی مهم پروجکشن عرضی مرکاتور جهانی این است که مناطق استاندارد و به راحتی قابل شناسایی هستند، به طوری که یک منطقه ممکن است به راحتی در یک منطقه خاص تعیین شود.