موارد کاربردی سامانه شمیم دماوند :
کاربرد سامانه شمیم در زمینه مطالعات تکتونیک و زلزله، نقشه برداری راه، ناوبری دقیق سیستم های حمل و نقل و امداد، مدیریت بحران، هواشناسی، نقشه برداری سد، نقشه برداری پل، فرونشست، مطالعه لایه های یونوسفر و تروپوسفر و پروژه هایی که در زمینه تحقیقات میباشند و در سطح ملی فعالیت دارند، اشاره کرد. تعداد ایستگاه های این سامانه در کل کشور صد و چهل و چهار عدد است و نصب آنها طوری طراحی شده که فاصله آنها از یکدیگر به اندازه شصت تا صد و نود کیلومتراست.
ارائه سرویس و پشتیبانی در سامانه شمیم در دماوند
سرور مرکزی در قسمت ارائه سرویس و پشتیبانی قرار دارد که داده های مشاهداتی از جانب ایستگاه ها را دریافت می کند و مورد پردازش قرار می دهد و برای اینکه موقعیت آنی دقیق تعیین شود تصحیحاتی را به گیرنده های Rover که به سامانه متصل هستند، فرستاده میشود. پشتیبانی ایستگاه های مرکزی توسط ابن بخش است تا مشکلات احتمالی را حل و فصل نماید. این مشکلات شامل برطرف کردن ایرادات سخت افزاری و نرم افزاری خواهد بود که شامل رخ دادن ایراد در گیرنده های مرجع GNSS است. هم چنین زمانی که ارتباط ایستگاه با سرور مرکزی قطع می شود یا برای رساندن تصحیحات به کاربران اختلال ایجاد می شود، این بخش شروع به فعالیت می کند.
سامانه شمیم دماوند
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای اینکه به هدف هایی که قانون جامع حدنگار در رابطه با ماده ۹ و ۱۰ دارد، دست پیدا کند در سال 1395 شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها را راه اندازی کرد. که با نام سامانه شمیم شناخته شد. ایستگاه های مرجع دائمی در کشور به صورت شبکه ای در این سامانه وجود دارند که مختصات آنها معلوم است و موقعیت آنی تحت شبکه را مشخص خواهد کرد. سامانه فوق در نقشه برداری UTM نقش بسزایی دارد.
سامانه شمیم دماوند توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راه اندازی شد تا از آن در حوزه های مختلف استفاده کند.این سامانه حدود املاک کشور را به طور دقیق مشخص می کند و که از سه بخش کاربران، مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی و همچنین ایستگاه های مرجع GNSS تشکیل میشود.
میزان دقت سامانه شمیم دماوند
موقعیت گیرنده های GNSS در حالتی که از سامانه شمیم تصحیحاتی دریافت نمی کند و با توجه به اینکه چه شرایطی از نظر محیطی وجود دارد، دقتی متغیر از ۳ تا سی متر دارد. برای کارهای دقیق از نظر نقشه برداری مثل کاداستر این دقت کفایت نمی کند و میتوان از این دقت برای کارهای ناوبری استفاده کرد. در صورتی که تصحیحات این سامانه دریافت شود، برای مشخص کردن موقعیتهای آنی دقت ۱ تا بیست سانتی متر را وجود دارد که این دقت برای بسیاری از کارها مثل نقشه برداری دقت بسیار ایده آلی به حساب می آید. نکته مهمی در رابطه با مشخص کردن موقعیت آنی وجود دارد و آن این مورد است که وقتی که گیرنده Rover دارد، به فاصله اش از نزدیکترین ایستگاه مرجع مرتبط می باشد.
دقت سامانه شمیم 10 mm+1 ppm است، 10mm دقت ثابت و 1ppm دقت متغیر است. منظورازدقت ثابت، یعنی حداکثر وقتی که سامانه در شرایط ایده آل می تواند داشته باشد ده میلی لیتر است و در رابطه با دقت متغیر نیز منظور این است که با توجه به هر ۱ کیلومتر فاصله ای که Rover از ایستگاه مرجع نزدیک به خود دارد، یک میلی متر کاهش را در دقت تعیین موقعیت خواهید داشت. اگر بازه یک سیگما باشد، قابلیت اطمینان دقت شصت و هفت درصد میباشد اما در حالت دقت دو سیگما این قابلیت نود و پنج درصد است.
کاربران سامانه شمیم در شهرستان دماوند
کاربران سامانه شمیم سه گروه هستند. گروه اول پرسنل سازمان اداره ثبت اسناد و املاک کشورهستند که از طرف سازمان همان استانی که محل فعالیتشان می باشد یعنی شهرستان دماوند، معرفی نامه دریافت و ارائه می کنند تا حساب کاربری اخذ کنند. گروه دوم افراد برون سازمانی هستند که سازمان اداره اسناد و املاک استان دماوند، اسامی این افراد را به اداره کل کاداستر میفرستد. و گروه سوم نقشه برداران دماوند هستند. فعالیت در حوزه کاداستر تنها برای گروه اول و دوم امکان پذیر است و سرور مرکزی داده هایی که حساب کاربری این افراد ارسال کرده است را ذخیره می کند، طوری که می توان به اعتبارسنجی آنها پرداخت. این امکان وجود دارد که گروه سوم میتوانند به صورت رایگان از فعالیت های نقشه برداری، خدمات تعیین موقعیت آنی سامانه شمیم بهره مند شوند.
نحوه دریافت کد شمیم
یکی از موارد بسیار مهم برای سامانه شمیم، کد شمیم است که این کد برای هر یک از استان های کشور متفاوت می باشد. به این معناست که، هر یک از 144 ایستگاه دائم و یا برخی از آن ها، از یک کد شمیم برخوردار می باشند که این کدها برای هر یک از استان های کشور متفاوت است.
نحوه دریافت کد شمیم بسیار ساده می باشد؛ به این صورت است که در قالب یک جدول و از طریق سایت شمیم میتوان آن را دریافت نمود. از طرفی با توجه به اینکه این کدی ثابت بوده که برای هر یک از استان های کشور تعریف می شود، از این توانایی برخوردار است که آن را به صورت اینترنتی دریافت نمود.
- برای دریافت کد شمیم در هر یک از استان ها، می توانید به سایت شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی shamim.ssaa.ir مراجعه نمایید. پس از ورود، باید از طریق منوی سمت راست، بر روی گزینه «راهنمای ثبت نام در سامانه» کلیک کنید.
- بعد از آن یک فایل برای شما دانلود می شود که در این فایل، کد شمیم هر یک از استان های کشور با عدد و یا حروف انگلیسی و در قالب یک جدول تعریف شده است. این امکان وجود دارد که داوطلبان برای دریافت آن از طریق این بخش، این فایل را دانلود کنند و کدهای موجود در آن را مطالعه نمایند.