مفهوم سامانه یا شبکه شمیم:

چگونگی برقراری ارتباط با سامانه شمیم:

 

ارسال تصحیحات از طریق شبکه اینترنت برقرار میگردد لذا جهت اتصال به این سامانه دستگاه Rover شما الزاما باید از طریق ماژول GSM داخلی آنتن یا رسیور برقرار شود یا اصطلاحا دستگاه شما الزامیست که سیم‌کارت خور باشد. این نکته حائز اهمیت است که گیرنده های قدیمی این قابلیت را ندارند و بعضی از سیستم های متوسط این ارتباط را تنها از طریق سیمکارت روی کنترلر تامین می نمایند و سیم‌کارت خور نمی باشند . وابسته بودن اتصال به اینترنت کنترلر در موارد بسیاری سبب قطعی ارتباط می گردد. بنابراین بهتر است که خود آنتن دستگاه قابلیت نصب سیم‌کارت را داشته باشد .

سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هدف ارائه خدمات به گروه مختلفی از کارمندان ثبت اسناد کشور فعالیت خود را آغاز نمود و به همین منظور، خدمات مختلفی را به این افراد ارائه می نماید. یکی از مهم ترین خدمات و فعالیت ها در این مجموعه نقشه شمیم  می باشد که در سامانه shamim.ssaa.ir قابل رویت است. در واقع، طرح شمیم با هدف ارائه این نقشه راه اندازی شده و بدیهی است که بدون وجود آن نمی توان به هدف راه اندازی این طرح دسترسی پیدا کرد.

نقشه شمیم متشکل از 144 ایستگاه دائمی می باشد که هر یک از این ایستگاه ها دارای موقعیت های ماهواره ای خاصی هستند، بنابراین این توانایی را دارند که برای نقشه برداران بسیار مناسب باشند و حدود اراضی و مالکیت های ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را ارائه نمایند.

نقشه برداران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تهیه نقشه های کاداستری دقیق تر می توانند از طریق نقشه شمیم این کار را انجام دهند؛ اما تنها در صورتی می توان به این نقشه دسترسی داشت که امکان دسترسی به سامانه مربوطه از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای افراد تعریف شده باشد

در سامانه ثبت من این امکان وجود دارد که به خدمات آنلاین و غیر حضوری سازمان اسناد و املاک کشور در حوزه های مختلف از جمله املاک، اسناد رسمی، ازدواج و طلاق، استعلام ممنوع الخروجی و غیره  دسترسی پیدا کرد.

 

آیا برداشت نقاط در منطقه ای که اینترنت وجود ندارد با سامانه شمیم امکانپذیر می باشد ؟ پیاده سازی چگونه انجام میشود ؟

خوشبختانه سامانه شمیم مجهز به سیستم پردازش اتوماتیک می باشد که نام آن اسپایدر است و دستگاه های نسل جدید قابلیتی به نام پی پی کی دارد که داده های ماهواره ها رو ذخیره می نماید . با برداشت نقاط به روش PPK توی لحظه ی برداشت دقت و کیفیت اطلاعات مشاهده نمیشود بنابراین بعد از برداشت فایل خام باید آن فایل را به فرمت راینکس تبدیل نمایید و در سامانه شمیم آپلود کنید تا نرم افزار تحت وب سامانه شمیم فایل مورد نظر را پردازش کند و مختصات نقاط  را بصورت دقیق در قالب یک فایل تکست یا pdf تحویل دهد . روند روش برداشت پی پی کی یک از روش آر تی کی کند تر است و حداقل یک دقیقه روی نقطه دستگاه موم ثابت و بدون لرزش می ماند تا کیفیت داده ها بالا باشد و قابلیت پردازش را پیدا نماید . بنابراین در صورتیکه اینترنت  وجود نداشته باشد شما نباید نگران باشید چون قابلیت پی پی کی برای دستگاه ژئوپوز وجود خواهد داشت .

 

موارد کاربردی سامانه شمیم کردان:

کاربرد سامانه شمیم در زمینه مطالعات تکتونیک و زلزله، نقشه برداری راه، ناوبری دقیق سیستم های حمل و نقل و امداد، مدیریت بحران، هواشناسی، نقشه برداری سد، نقشه برداری پل، فرونشست، مطالعه لایه های یونوسفر و تروپوسفر و پروژه‌ هایی که در زمینه تحقیقات میباشند و در سطح ملی فعالیت دارند، اشاره کرد. تعداد ایستگاه های این سامانه در کل کشور صد و چهل و چهار عدد است و نصب آنها طوری طراحی شده که فاصله آنها از یکدیگر به اندازه شصت تا صد و نود کیلومتراست.

 

ارائه سرویس و پشتیبانی در سامانه شمیم در کردان  :

سرور مرکزی در قسمت ارائه سرویس و پشتیبانی قرار دارد که داده های مشاهداتی از جانب ایستگاه ها را دریافت می کند و‌ مورد پردازش قرار می دهد و برای اینکه موقعیت  آنی دقیق تعیین شود تصحیحاتی را به گیرنده های Rover که به سامانه متصل هستند، فرستاده میشود. پشتیبانی ایستگاه های مرکزی توسط ابن بخش است تا مشکلات احتمالی را حل و فصل نماید. این مشکلات شامل برطرف کردن ایرادات سخت افزاری و نرم افزاری خواهد بود که شامل رخ دادن ایراد در گیرنده های مرجع GNSS است. هم چنین زمانی که ارتباط ایستگاه با سرور مرکزی قطع می شود یا برای رساندن تصحیحات به کاربران اختلال ایجاد می شود، این بخش شروع به فعالیت می کند.

 

سامانه شمیم کردان:

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای اینکه به هدف هایی که قانون جامع حدنگار در رابطه با ماده ۹ و ۱۰ دارد، دست پیدا کند در سال 1395 شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها را راه اندازی کرد. که با نام سامانه شمیم شناخته شد. ایستگاه های مرجع دائمی در کشور به صورت شبکه ای در این سامانه وجود دارند که مختصات آنها معلوم است و موقعیت آنی تحت شبکه را مشخص خواهد کرد. سامانه فوق در نقشه برداری UTM نقش بسزایی دارد.

سامانه شمیم کردان توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راه اندازی شد تا از آن در حوزه های مختلف استفاده کند.این سامانه حدود املاک کشور را به طور دقیق مشخص می کند و که از سه بخش کاربران، مرکز ارائه سرویس و پشتیبانی و همچنین ایستگاه های مرجع GNSS تشکیل میشود.

 

میزان دقت سامانه شمیم در کردان:

موقعیت گیرنده های  GNSS در حالتی که از سامانه شمیم تصحیحاتی دریافت نمی کند و‌ با توجه به اینکه چه شرایطی از نظر محیطی وجود دارد، دقتی متغیر از ۳ تا سی متر دارد. برای کارهای دقیق از نظر نقشه برداری مثل کاداستر این دقت کفایت نمی کند و میتوان از این دقت برای کارهای ناوبری استفاده کرد. در صورتی که تصحیحات این سامانه دریافت شود، برای مشخص کردن موقعیت‌های آنی دقت ۱ تا بیست سانتی متر را وجود دارد که این دقت برای بسیاری از کارها مثل نقشه برداری دقت بسیار ایده آلی به حساب می آید. نکته مهمی در رابطه با مشخص کردن موقعیت آنی وجود دارد و آن این مورد است که وقتی که گیرنده Rover دارد، به فاصله اش از نزدیکترین ایستگاه مرجع مرتبط می باشد.

دقت سامانه شمیم 10 mm+1 ppm است، 10mm دقت ثابت و 1ppm دقت متغیر است. منظورازدقت ثابت، یعنی حداکثر وقتی که سامانه در شرایط ایده آل می تواند داشته باشد ده میلی لیتر است و در رابطه با دقت متغیر نیز منظور این است که با توجه به هر ۱ کیلومتر فاصله ای که Rover از ایستگاه مرجع نزدیک به خود دارد، یک میلی متر کاهش را در دقت تعیین موقعیت خواهید داشت. اگر بازه یک سیگما باشد، قابلیت اطمینان دقت شصت و هفت درصد میباشد اما در حالت دقت دو سیگما این قابلیت نود و پنج درصد است.

 

کاربران سامانه شمیم در کردان

کاربران سامانه شمیم سه گروه هستند. گروه اول پرسنل سازمان اداره ثبت اسناد و املاک کشورهستند که از طرف سازمان همان استانی که محل فعالیتشان می باشد یعنی شهرستان کردان ، معرفی نامه دریافت و ارائه می کنند تا حساب کاربری اخذ کنند. گروه دوم افراد برون سازمانی هستند که سازمان اداره اسناد و املاک استان کردان ، اسامی این افراد را به اداره کل کاداستر میفرستد. و گروه سوم نقشه برداران کردان هستند. فعالیت در حوزه کاداستر تنها برای گروه اول و دوم امکان پذیر است و  سرور مرکزی داده هایی که حساب کاربری این افراد ارسال کرده است را ذخیره می کند، طوری که می توان به اعتبارسنجی آنها پرداخت. این امکان وجود دارد که گروه سوم میتوانند به صورت رایگان از فعالیت های نقشه برداری، خدمات تعیین موقعیت آنی سامانه شمیم بهره مند شوند.

در انتهای این مقاله ما می خواهیم به پرسش های شما همراهان گرامی پاسخ دهیم:

چگونگی بازیابی نام و رمز عبور در سامانه شمیم :

همیشه یادتان باشد که نام کاربری شما در سامانه شمیم، بطور دائم همان کدملی شما می باشد.اگر رمز عبور سامانه شمیم خود را فراموش کرده اید، در صفحه ابتدایی ورود به حساب کاربری در سامانه شمیم بر روی عبارت Forgot passwordکلیک کنید. یک صفحه برایتان باز میشود شما در آن صفحه آدرس ایمیل خود را وارد نمایید و بر روی ارسال یا همان Submitکلیک نمایید.ایمیل حاوی رمز عبور شما به ایمیل معرفی شده به سامانه ارسال میگردد.

 

چگونگی کاربرد سامانه شمیم در کردان :

برای تعیین موقعیت آنی (RTK) با استفاده از سامانه شمیم، از IP:۱۷۸,۲۵۲.۱۷۱.۱۵ و Port:۲۱۰۱ استفاده کنید.

 

مفهوم رنگ ایستگاه ها در سامانه شمیم :

رنگ سبز: ارسال اطلاعات از ایستگاه مرجع به سرور انجام می گردد.

رنگ آبی: اطلاعات گیرنده مرجع به سرور سامانه ارسال نمی شود.

 رنگ قرمز: ایستگاه شمیم دچار مشکل شده و امکان ارسال تصحیحات به سرور سامانه شمیم وجود نخواهد داشت.

 

آیا این امکان وجود دارد با یک اکانت کاربری بصورت همزمان با چند گیرنده به سامانه شمیم متصل شد ؟

خیر ، هر اکانت کاربری امکان اتصال به یک گیرنده را فراهم می نماید . امکان اتصال چند گیرنده با یک اکانت وجود نخواهد داشت ولی نه بصورت همزمان !